Kantarellcrêpes (10 pers)

Ingredienser

3 st ägg
1 msk socker
1 tsk salt
50 g smör
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl vatten
3 dl mjölk

Fyllning:

500 g färska kantareller, eller annan svamp
25 g smör
0,5 tsk salt
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
3 dl grädde
1 msk kinesisk soja
Tillagning:

1 Vispa ihop ägg, socker och salt. Rör ner mjöl och smör till en fast smet. Mixa i vatten och mjölk till en ganska lös blandning.
2 Värm upp stekpannan, lägg i lite smör för den första crêpen.
3 Grädda pannkakorna på båda sidorna. Lägg smörgåspapper mellan varje crêpe och låt dem svalna.
4 Stuvning: Rensa och skiva svampen. Smält smöret i en kastrull, lägg ner svampen. Strö över salt.
5 När svampen börjar släppa vätska är det dags att pudra över mjölet under omrörning. Tillsätt grädde, mjölk och soja under omrörning, sjud på svag värme tills stuvningen är lagom tjock.
6 Fördela fyllningen på svala crêpes och rulla ihop dem.


Recept från "Leva & bo"

Kommentarer

Vad har du på hjärtat:

Vad heter du:
Spara dina uppgifter?

Skriv din E-mail här: (publiceras ej)

Vad heter din blogg:

Skriv ditt meddelande till mig här:

Trackback
RSS 2.0