Kantarellcrêpes (10 pers)
Ingredienser
3 st | ägg |
---|---|
1 msk | socker |
1 tsk | salt |
50 g | smör |
2,5 dl | vetemjöl |
0,5 dl | vatten |
3 dl | mjölk |
Fyllning:
500 g | färska kantareller, eller annan svamp |
---|---|
25 g | smör |
0,5 tsk | salt |
0,5 dl | vetemjöl |
0,5 dl | mjölk |
3 dl | grädde |
1 msk | kinesisk soja |
Tillagning:
1 Vispa ihop ägg, socker och salt. Rör ner mjöl och smör till en fast smet. Mixa i vatten och mjölk till en ganska lös blandning.
2 Värm upp stekpannan, lägg i lite smör för den första crêpen.
3 Grädda pannkakorna på båda sidorna. Lägg smörgåspapper mellan varje crêpe och låt dem svalna.
4 Stuvning: Rensa och skiva svampen. Smält smöret i en kastrull, lägg ner svampen. Strö över salt.
5 När svampen börjar släppa vätska är det dags att pudra över mjölet under omrörning. Tillsätt grädde, mjölk och soja under omrörning, sjud på svag värme tills stuvningen är lagom tjock.
6 Fördela fyllningen på svala crêpes och rulla ihop dem.
2 Värm upp stekpannan, lägg i lite smör för den första crêpen.
3 Grädda pannkakorna på båda sidorna. Lägg smörgåspapper mellan varje crêpe och låt dem svalna.
4 Stuvning: Rensa och skiva svampen. Smält smöret i en kastrull, lägg ner svampen. Strö över salt.
5 När svampen börjar släppa vätska är det dags att pudra över mjölet under omrörning. Tillsätt grädde, mjölk och soja under omrörning, sjud på svag värme tills stuvningen är lagom tjock.
6 Fördela fyllningen på svala crêpes och rulla ihop dem.
Recept från "Leva & bo"
Kommentarer
Trackback